Han havde svært ved at undertrykke et smil, da dommen faldt.

Er straffen rimelig? Deltag i debatten her

Den 37-årige, som indrømmede at have 'kørt råddent' med mere end 100 km. i timen på Tuborgvej i Hellerup, hvor kun 60 kmt er tilladt, og som skred ud, torpederede en intetanende cyklist og dermed forvandlede en succesfuld 38-årig kvindelig læge til plejepatient på livstid, slap i går bemærkelsesværdigt billigt ved en domsmandsret i Lyngby.

Han slap således med ni måneders ubetinget fængsel og fem års fradømmelse af kørekortet. Oveni skal han betale sagsomkostninger på 30.000 kr. Senere skal han sandsynligvis gennem en erstatningssag.

Hans offer, den 41-årige læge og forsker, havnede efter ca. 10 meters lufttur i en hæk, og lige siden ulykken den 17. september har hun svævet i dyb bevidstløshed. Hun bliver aldrig i stand til at arbejde igen og at fungere som en normal mor for sine to børn på 12 og 15 år.

Selv om den 37-årige virkede tilfreds med dem dommen, valgte han alligevel - i samråd med sin advokat Steen Bech - at udbede sig betænkningstid.

Den dømte nægter at have kørt slalomkørsel og ræs, men erkender dog, at han har 'kørt råddent' med en hastighed, der ifølge opmåling af skridspor har været over 100 kilometer i timen.

Han erkender, at han følte sig presset af en taxa og i den forbindelse fejlede fatalt ved at trykke på speederen frem for at tage farten af og trække ind til siden. Under kørslen var han ved at kollidere med en anden bil, så han måtte bremse op og kom i skred og derved ramte cyklisten. Havde han kørt normalt, ville det uden tvivl aldrig være sket, sagde dommer Torrild Thomsen i sin redegørelse.