Den tidligere Brøndby-keeper Emeka Andersen fortæller om de vilde afslutningsfester på Vestegnen tilbage i 90erne.

Til Brøndby-fan sitet 90min.dk fortæller Emeka Andersen anekdoter fra sin tid som målmandsreserve i Brøndby.

Og det er saftige ting, som den nuværende sportschef i Albertslund-Glostrup Håndbold kan huske - ikke mindst fra afslutningsfesterne, hvor fodboldspillerne skulle udfordre hinanden. Både i direkte fysiske konfrontationer - og hvem der kunne finde på at gøre de mest tossede ting.

Tilsyneladende var Getafes nuværende assistent-træner en sikker vinder i den sidste kategori.

- Har du en sjov beretning fra din tid i Brøndby?

- Ja, jeg har flere. De fleste handler om John ’Faxe’ Jensen. Da han kom hjem til Brøndby igen, kunne han godt lide at spille stærk mand – selv om han jo lå og hylede hver gang en modstander gik for hårdt til ham. Alle på holdet viste på det tidspunkt, at man ikke skulle pisse på mig, så fik man flade. Men Faxe forsøgte flere gange at prøve kræfter med mig med det samme udfald hver gang: Han fik klø.

- Men til Ebbe Sands og Jesper Thygesens afslutning havde vi jo alle sammen fået en del at drikke, for mesterskabet var hjemme. Så Faxe gik ud og lokkede Kenneth Rasmussen og Ole Puggaard med til at overfalde mig for at få mig ned med nakken. Men sådan gik det ikke. De fik alle tre en ordentlig overhaling. Og især Faxe fik klaps. Faktisk så mange, at hans skulder blev revet af led.

- Det betød at han missede de to sidste kampe i sæsonen. Men vi havde jo sikret os mesterskabet, så det betød ikke så meget. Men Ebbe Skovdahl var ikke glad. Han kaldte mig op på kontoret, hvor jeg blev belært om, at man ikke skader holdets anfører. Men det var jo Faxe, der hoppede på mig.

Har du mere guf om Faxe?

- Ja, der var jo en tur til Lalandia i forbindelse med en sæsonafslutning. Det var med koner og det hele, og vi fik en del at drikke. Og så fik Faxe jo den idé, at vi nu skulle have en stripper ud. Men det var åbenbart ikke så let at skaffe en stripper til Lalandia midt om natten. Men det var der råd for. Faxe kunne jo bare selv stå for strip-showet.

- Over et bord hang en lampe, som Faxe tidligere havde haft en konfrontation med. Han havde givet den en på – ja lampen – så den var gynget væk fra ham. Desværre kom den tilbage igen og ramte ham hårdt på tuden, så han fik et sår på næsen.

- Samme lampe fik så ram på ham igen denne aften. Faxe stillede sig op på bordet og fik smidt sine beklædningsdele en ad gangen. Da han så var helt nøgen, var det kun lampen der dækkede for hans ædlere dele. I sin brandert fik han så på en eller anden måde stukket pjorten ind i fatningen, hvor der åbenbart ikke sad nogen pære i. Det resulterede i et 220 volts stød på pikken og en Faxe, der fløj ned af bordet. Det var en god aften.

- Faxe blev kåret til den spiller, der havde dummet sig mest det år. Ja, den pris fik han stort set hvert år, fortæller Emeka Andersen.