Det er nok de færreste, der lige har bidt mærke i, at lille prinsesse Isabella fik Rådmandsgades Skole på Nørrebro i dåbsgave. Plus 10.000 kr.

Den usædvanlige dåbsgave blev givet af Københavns Kommune. Derfor får Rådmandsgade Skole mandag besøg af Kronprinsesse Mary.

Skolens 680 børn glæder sig til at synge julesangen 'På loftet sidder nissen med sin julegrød' sammen med Mary. Kronprinsessen sidder på scenen i gymnastiksalen sammen med overborgmester Ritt Bjerregaard og skoleinspektør Lise Egholm og synger for.

På Rådmandsgades Skole er tre ud af fire elever to-sprogede. I oktober fik Lise Egholm af kronprinsesse Mary i Cirkusbygningen overrakt en af årets integrationspriser, fordi skolens yngste elever er landets bedste til at læse.

- Til og med femte klasse læser vi over landsgennemsnittet. Det synes vi selv er sejt, når man har så mange andre børn fra andre lande, ler Lise Egholm.

Hun understreger, at det er ikke af den grund, Kronprinsessen i dag kommer på besøg, og det er heller ikke, fordi Mary på forhånd vil sikre sig en plads til lille Isabella.

»Det var der ellers mange, der ville synes rigtig godt om. Der er da også dem, der har spurgt, fortæller Lise Egholm.

Ritt ringede
Om den usædvanlige dåbsgave forklarer skolelederen:

- Da Isabella skulle døbes, fik Ritt Bjerregaard den idé at 'forære' Rådmandsgades Skole til vor lille nye prinsesse i dåbsgave. Ritt ringede til mig og spurgte, om det var i orden, at min skole blev gaven til den lille prinsesse. Jeg spurgte selvfølgelig, hvad det indebar, fordi jeg følte, at det var lidt 'sjovt' at blive givet væk.

- Jeg fik at vide, at der fulgte lidt penge med. Jeg fik 10.000 kr., og så skulle jeg invitere Mary. Når Mary kommer, er det, fordi jeg vil takke hende for de 10.000 kr., som nu er tilbage-doneret af Kongehuset til vores skole, fortæller Lise Egholm.