Jule- og adventsgaverne må vente en tid for mere end 100.000 danskere. Danske Bank har nemlig rod i de it-systemer der styrer deres lønudbetalinger her op mod jul. Fejlen betyder, at deres lønudbetalinger først er til rådighed på mandag.

- Vi var ude for, at det system der står for udbetaling gik ned torsdag aften. Den fik vi dog rettet, men så skete der en menneskelig fejl, der gjorde at systemet ikke kunne overføre penge til de andre pengeinstitutter før i dag, siger Peter Schleidt, it-chef hos Dansk Bank.

En aftale mellem bankerne gør dog, at folk ikke behøver at være bange for ågerrenter.

- Vi er kede af det postyr det har givet. I den slags sager her garanterer vi, at folk ikke kommer til at skulle betale ågerrenter. Men skulle det ske, så kan de altid rette henvendelse til os, siger Peter Schleidt.

Fremover vil Danske Bank sikre sig bedre mod menneskelige it-fejl og de vil overveje at køre lønkørslerne lidt tidligere.

I en beklagelse som Danske Bank sendte ud til de mange firmaer hedder det:

"På grund af tekniske problemer i Danske Banks systemer torsdag aften er ca. 100.000 lønoverførsler ikke afsendt til modtagerkonti i andre banker. De forsinkede transaktioner medtages automatisk i udgående clearing i aften, men vil først være til disposition på de respektive modtageres konti på mandag. Overførsler til konti i Danske Bank er posteret. Landets pengeinstitutter er blevet underrettet om de tekniske problemer via Danske Bank og PBS."