Svenske racister har misbrugt et helte-billed af verdens bedste syvkæmper. Carolina Klüfts far truer med at melde dem til politiet.

En højre-ekstremistisk side på nettet bruger nu et billede af Carolina Klüft til fremme deres fremmedfjendtlige propaganda. Med et billede af atletik-fænomenet, der har det svenske flag om skuldrene og peger opfordrende frem for sig, lyder teksten "Svensker, sig nej til globaliseringen".

Billedet oprindelig fra en reklame inden den traditionelle atletik-landskamp mellem Finland og Sverige, og det var aldrig meningen, at det skulle bruges i national-propagandistisk øjemed. Net-siden, hvor Klüft-billedet optræder, har andre fremmedfjendske opfordringer, såsom en billede af tre hvide får, der sparker et sort får og teksten "Alla(h) skal ut".

Atletik-ikonets far Johnny overvejer nu at gå til politiet med sagen.

Det vil manden bag siden ikke have noget imod.

- Han (pappa Klüft, red.) må gøre, som han synes. Det bliver interessant at finde ud af, hvad loven siger.

- Billedet passer godt. Det er dobbelt-moral, hvis man vifter med flaget ved idræts-stævner, men ikke ellers, siger indehaveren af hjemmesiden til aftonbladet.se.

Carolina Klüft er i øjeblikket selv i træningslejr i Sydafrika sammen med sin mand stangspringeren Patrick Klüft og har endnu ikke reageret på billedet.