En 9-årig dreng blev i aftes groft seksuelt krænket på en legeplads i et boligkvarter på Amager. Gerningsmanden væltede ved 17:30-tiden drengen og onanerede efterfølgende over ham, mens han satte en fod i brystet på ofret.

Efterforksningsleder Lau Thygesen, Københavns politi, fortæller, at manden er kendt i området af børnene og har generet dem før. Politiet har endnu ikke fået et konkret navn på ham, men beskriver ham som somalisk af udseende. Politiet ved endnu ikke, hvorvidt der ligger andre anmeldelser om pædofili på manden.

Gerningsmanden kom cyklende forbi en legeplads ved boligkvarteret på Stolemagerstien på Amager. Her legede fem intetanende børn i sandet. Manden greb ud efter den ni-årige dreng, væltede ham ned i sandet og satte en fod i brystet på ham. Manden hev sine egne bukser ned og onanerede ud over den lille dreng. En af drengens legekammerater, en pige, slog ud efter den voksne mand, der valgte at tage flugten.

»Vi ved endnu ikke, om manden nåede at få udløsning, og om han fik det ud over drengen,« oplyser Lau Thygesen.

I aftes efterforskede poltiet i området omkring legepladsen og Stolemagerstien for tekniske spor. To civilklædte betjente og fire i uniform med hunde arbejdede i området. Drengens tøj er ligeledes blevet inddraget i efterforskningen.

Den ni-årige var i stand til at blive afhørt trods den voldsomme oplevelse. Han blev i ført en hvid dragt - med sit eget tøj indenunder - ført tilbage til gerningsstedet for at forklare, hvad der skete. Den lille dreng fortalte, at han var rigtig bange bagefter. Hans mor er dybt rystet og stod og græd ude ved gerningstedet.

En ven af familien hentede noget rent tøj til drengen.

Politiet vil gerne i kontakt med beboere eller forbipasserende, der har færdes omkring Stolemagerstien på Amager i går mellem halv seks og halv syv. Nysgerrige folk i området kiggede i aftes forbi. De var rystede, da de hørte, hvad som var hændt. Der bor en del børnefamilier i boligforeningen.

»Jeg har hørt rigtig meget om det, der er mange, som er bekymrede,« sagde en forbipasserende dreng til politiet, mens de ledte efter spor.

Politiet efterlyser en cirka 50-årig mand iført knælang frakke med brune flapper på lommerne. Han var iført røde fodboldstøvler af mærket Nike 90. Manden kørte bort på en BMX-cykel med guld-farvede egere. Gerningsmanden, der formentlig er ryge-narkoman, beskrives som somalisk af udseende.

Eventuelle oplysninger om seksualkrænkeren kan meldes til Københavns Politi på nummer 33141448.