Sygemeldt prins Henrik ikke med til den officielle modtagelse hos den sydkoreanske præsident.

Dronning Margrethe fik en spektakulær velkomst, da hun mandag blev modtaget af den sydkoreanske præsident, Roh Moo-hyun, i hans residens Blue House i Seoul.

Den koreanske nationalgarde var stillet op i flotte uniformer, og velkomstceremonien foregik til tonerne af traditionel koreansk musik. Overalt vejede danske og koreanske flag side om side.

Solen stod højt over scenariet, da dronningen sammen med den koreanske præsidens gik flere hundrede meter ned ad en rød løber, der strakte sig hele vejen rundt på en stor græsplæne foran præsidentens palads. Her stod en stor flok koreanske børn og viftede med danske og koreanske flag, og et stort orkester spillede den danske kongesang "Kong Christian" og den koreanske nationalhymne.

Dronningen holdt efterfølgende et møde med præsidenten, og her beklagede hun, at prins Henrik på grund af sygdom ikke var med til opleve den flotte velkomst. Ved mødet fik den koreanske præsident overrakt Elefantordenen.

Prins Henrik døjer med bronkitis. Hans del af mandagens officielle program, bl.a. et besøg i en børnehave, måtte derfor aflyses.

/ritzau/