Politiets Efterretnings-tjeneste er bekymret over ny bog om livet som livvagt for Kronprins Frederik. Nu bliver udgivelsen udskudt, skriver Nyhedsavisen mandag.

Den skulle egentlig udkomme om 14 dage. Men nu udskyder forlaget Aschehoug udgivelsen af ’I majestætens hemmelige tjeneste’ – en bog om en af Kronprins Frederiks mest betroede livvagter gennem syv år. Det skriver Nyhedsavisen mandag. Den kommer i stedet på gaden engang til foråret, når forlaget har kigget bogen grundigt igennem igen.

Det sker, efter Politiets Efterretningstjeneste i pressen har angrebet bogens troværdighed, truet med sagsanlæg mod forfatteren og kaldt den ’skadelig’ for tjenestens arbejde med at passe på offentlige personer som Anders Fogh Rasmussen, Pia Kjærsgaard og Naser Khader, der alle har beskyttelse fra agenter døgnet rundt. PET-agenterne er alle underlagt en streng tavshedspligt.

Forlaget Aschehoug holder bogen tæt til kroppen, og PET har således ikke fået mulighed for at bladre i de 272 sider. I stedet har de to parter i den seneste tid holdt flere møder om den delikate sag, hvor efterretningstjenesten har gjort det klart, hvad man helst ikke ser i bogen.

I pressematerialet til bogen skriver forlaget, at biografien om livvagten »går tæt på og fortæller hvordan den danske sikkerhedstjeneste PET opererer bag kulisserne«, og hvordan livvagten Jesper Lundorf fik sin »optræning til livvagt hos PET«. Den vil også fortælle om udfordringer ved at »følge Kronprins Frederik som en skygge, der aldrig har fri«.

PET ønsker ikke længere at oplyse detaljerne om sagen, men bekræfter alene, at »vi har holdt en række møder med forlaget, hvor vi har udtrykt vores bekymring i forbindelse med bogen«.

Forlaget Aschehoug afviser, at de har været under pres for at udskyde bogen.

- PET har sagt deres mening. Det har vi lyttet til. Og det giver så anledning til, at vi giver manuskriptet et ekstra sikkerhedstjek. Det tager noget tid at gøre grundigt, siger Jeppe Markers, redaktionschef på Aschehoug.