SAS bekræfter, at de to forulykkede fly ikke var de eneste med problemer i landingsstellet. Samtidig viser rapport fra Vilnius, at der er tale om en typefejl.

Flere af SAS omstridte propelfly af Dash-typen har fløjet rundt med alvorlige fejl på landingsstellet. SAS har fundet fejl på flere af Dash-flyene mage til den, der i sidste uge var skyld i to dramatiske nødlandinger i Aalborg og Vilnius.

Begge ulykker skyldtes tæringsproblemer, som altså nu også er blevet konstateret i andre af SAS' 27 fly af Dash400-typen .

- Vi kan bekræfte, at der på nogle af de fly, vi har undersøgt indtil nu, er fundet samme fejl, men vi kan ikke på nuværende tidspunkt oplyse, hvor mange fly, der er tale om, siger pressechef i SAS, Jens Langergaard, til Ritzau.

Nyheden kommer samtidig med, at den litauiske havarikommission tirsdag fastslog, at SAS-flyet, der nødlandede i Vilnius, led af samme problemer, som forårsagede ulykken i Aalborg.

- Vi har fundet præcis den samme fejl, som skabte ulykken i Aalborg Lufthavn. Vi mangler stadig de afsluttende laboratorieundersøgelser, men vi er overbeviste om, at tæring i landingsstellets hydraulik også er årsagen her, siger chefen for den litauiske havarikommission, Povilonis Kestutis, til Ritzau

/ritzau/