Bilister, der er trætte af parkerings-afgifter, har fundet en ny fidus: Fjern nummerpladen og slip for bøden.

Tre gange om dagen modtager Københavns Politi anmeldelser om ulovligt parkerede biler uden nummerplader. Og uden plader på bilen kan bøden på 510 kroner ikke afleveres.

Det skriver Urban.

Hos Parkering København er det en tendens, man har mærket siden foråret.

- Vi har flyttet parkeringszonerne længere ud, og det har åbenbart resulteret i, at folk er blevet mere kreative, når de skal slippe udenom parkeringsbøder, siger kommunikationsmedarbejder Mette Brinch Clausen fra Parkering København.

Men snedige parkeringssyndere har langt fra førsteprioritet hos politiet på Station City i København.

- Det er ikke sikkert, at vi gør noget ved det hver gang, for det kræver enormt mange ressourcer at sende en mand ud hver gang - vi har simpelthen ikke folk til det, siger Brian Hintz, der modtager de daglige anmeldelser fra Parkering København.

Det er enormt svært at opklare den slags sager. Kun i nyere biler kan politiet være heldig at finde stelnummeret i forruden og på den måde finde bilens ejer, men uden stelnummer eller vidner slipper de fleste p-syndere for bøder.

Er nået provinsen
Den nye parkeringsfidus er også nået til provinsen. I Aalborg støder man på ulovligt parkerede biler uden nummerplader et par gange om ugen. Distriktschef for Carpark i Nordjylland, Carsten Drejer Jensen, er bange for, at det er en tendens, der vil brede sig.

- Vi har en mistanke om, at det hovedsageligt er unge mennesker, som der benytter sig af metoden. Og mange af de biler, vi finder uden nummerplader, står omkring fitness-centrene i Aalborg, siger Carsten Drejer Jensen.

Hos Carpark A/S, som administrerer cirka 35.000 p-pladser i Danmark, kender man godt problemet.

- Det er noget, vi hører mere og mere ude fra vores kontrollører, lyder det fra administrerende direktør i Carpark, Thomas Lindahl.

I Aalborg efterlyser p-vagterne hjælp fra politiet, da de selv ikke har bemyndigelse til at foretage sig andet end at sætte en advarsel i bilens forrude. Politikommisær ved Nordjyllands politi i Aalborg, Hans Hovmøller, havde ikke hørt om problemet indtil for et par dage siden.

- Og jeg har svært ved at forestille mig, at nogen gider at pille pladerne af bare for at slippe for at betale p-afgift, siger han til URBAN og understreger, at hvis en p-vagt støder på en bil uden nummerplader, skal han ringe til politiet.