Kronprins Frederik lægger ikke skjul på, at han prioriterer sin familie højere end noget andet, også når det gælder sejlsport, som han er vild med. For Frederik kommer familien i første række.

Det kom den også i forbindelse med prinsesse Isabellas fødsel, hvor han var inviteret af Alinghi-teamet i America’s Cup i Valencia, Spanien, og hvor han dog lige nåede at sejle lidt med.

- Jeg havde lagt noget ind omkring Isabellas fødsel, men det blev selvsagt skudt over til hjørne. Men jeg nåede faktisk at komme derned over et døgn.

- Det var en kæmpe, kæmpe oplevelse at være med i. Det var halvvejs i finalen under selve sejladsen. Det var skægt, fortæller Kronprinsen i et sejlerinterview i Børsen.

Kronprinsen erkender, at hans interesse for sejlsport er underlagt en vis grænse for tid. Med den underforståede betydning, at familien kommer først.

- Mit eget liv er også gået over i en fase med familieliv som sådan, siger han. Han vil derfor ikke direkte tage stilling til, om han kunne tænke sig at deltage i den største drøm inden for dansk sejlsport lige nu, nemlig en dansk America’s Cup-båd.

Med i VM-sejlads
I den kommende uge får Frederik rig mulighed for at dyrke sin sejlerlidenskab ved Tuborg Havn.

Det er ved verdensmesterskaberne i Farr 40, »2007 Rolex Farr 40 World Championship«, som Kronprinsen selv har skaffet til Danmark. Sammen med sin ni mands besætning deltager Frederik i kapsejladsen med »Nanoq«.

36 Farr 40 både har indledt træningen op til VM, der begynder på onsdag og fortsætter frem til 1. september.