De utrolige billeder fra de to russiske U-både under Arktis ved Nordpolen var fup! Flaget blev plantet på havets bund – men billederne var stjålet fra filmen Titanic.

Der blev drukket nogle ekstra flasker vodka forleden i Rusland, da nationens stolthed fik et nøk op. U-både havde plantet det russiske flag under Nordpolens tykke is.

Et led i kampen om rettighederne til de rigdomme, som muligvis befinder sig under havbunden. Bl.a. gas-og olie. Rettigheder som Danmark og Canada med flere også gør hævd på.

Billederne gik verden rundt, og Rusland havde fået et lille forspring i kampen om rettighederne, der skal afgøres af FN om tre år.

Men nu er proppen tilbage i flasken. For en finsk avislæser syntes, at fotoerne var ret lig noget han havde set før – nemlig i Hollywood-filmen om Titanic.

Og den finske avis Ilta-Sanomat har nu bevist, at de sekvenser, der efterfulgte nedsænkningen af de to U-både Mir 1 og Mir 2 blev efterfulgt af klip fra James Camerons Oscar-belønnede film.

Men man må lade russerne, selvom de nu blev taget med bukserne nede, at ideen med tyveriet ikke var så dumt udtænkt endda.

For det var netop de to russiske U-både, som James Cameron brugte i forbindelse med optagelserne til Titanic.

Det russiske TV-selskab RTR har givetvis en god gang tømmermænd. Den finske avis har forsøgt at få en kommentar fra selskabet – men har ikke fået svar.

Der er vist nogle, som har ondt – meget ondt i hovedet lige nu.