Det hollandske cykelhold Rabobank har trukket danske Michael Rasmussen ud af Tour de France, efter han har løjet om sit påståede træningsophold i Mexico.

Det er anklager fra den tidligere cykelrytter Davide Cassani, der har ført til, at cykel-holdet Rabobank har fyret manden i gult.

- Han har forbrudt sig mod holdets regler, sagde en talsmand for Rabobank-holdet, som samtidig luftede tanken om, at holdet helt vil stoppe med at køre videre i årets Tour.

Michael Rasmussen har så sent som tirsdag bedyret, at han var på træningsophold i Mexico fra den 4. til den 26. juni - men den 13-14 juni mødte Davide Cassani, ifølge DR-Sporten, danskeren i de italienske bjerge.

- Den 13.-14. juni var jeg i Dolomitterne og cykle, og jeg så Rasmussen. Selvom det var kraftig regn, var han ude at cykle. Han var ude at forberede sig til Tour de France. Jeg er 100 pct. sikker på, at det var ham. Jeg kender ham ganske glimrende, og jeg talte med ham. Jeg spurgte, om jeg kunne hjælpe med noget, sagde Cassani til DR Sporten i går.

Da netop DR konfronterede Rasmussen med de nye beskyldninger og spurgte om han kunne genkende historien, svarede han:

- Nej, det kan jeg ikke. Da var jeg i Mexico, lød det fra Rasmussen.

Fyringen af Michael Rasmussen var et krav fra hovedsponsoren.

Rabobank har ifølge AP ladet det være op til de enkelte tilbageværende ryttere på holdet, om de vil stille til start torsdag morgen.

Rabobank slår dog fast, at fyringen kun skyldes, at Rasmussen har løjet - og ikke fordi, han har taget doping.