Den danske imam Abdul Wahid Pedersen mener ikke, at Asmaa Abdol-Hamids støtte til irakernes kamp er kontroversiel. Han står fortsat bag enhedslistens kandidat.

Enhedslistens folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid har lagt sig ud med hele Christiansborg, efter hun har givet sin støtte til irakernes kamp mod de internationale styrker og sammenlignet deres indsats med den danske modstandsbevægelse.

Men hun har stadig opbakning fra den danske imam Abdul Wahid Pedersen. Han har tidligere anbefalet Asmaa Abdol-Hamid som en hæderlig og dygtig person, der vil kunne bringe muslimernes stemme ind på Christiansborg. Og den støtte ændrer de seneste udtalelser ikke på.

- Jeg har set, at hun har udtalt sig i forskellige massemedier. Og det hun siger der lyder lidt anderledes, end når det kommer igennem pressens vridemaskine. Hun siger, at hun støtter et folks ret til at kæmpe imod en besættelsesmagt. For mig ændrer det ikke på, om hun vil være en god politiker for Danmark eller ej, siger Abdul Wahid Pedersen.

/ritzau/