De skræmte familier til de fem kidnappede 'Danica White'-søfolk i Somalia får intet at vide om de forhandlinger, der foregår for at få sømændene frigivet.

Skal staten betale løsesummen - kom med din mening her Derfor vil forbundet 3F, hvor søfolkene er organiseret, nu hyre og betale for en advokat, der skal varetage de pårørendes interesser, bl.a. over for Udenrigsministeriet.

Det skriver B.T. mandag.

- Det er uhyggeligt det her. Familierne får intet at vide. Jeg har talt med familiemedlemmer. De troede, at løsepengene var på plads, og pludselig får de at vide, at der ingen er alligevel, siger Morten Bach fra 3F til B.T.

B.T. afslørede i lørdags, at rederiet bag det kaprede fragtskib, Folmer & Co., ikke kan skaffe de otte mio., som de afrikanske pirater forlanger i løsesum for de fem danske søfolks liv.

- Det mindste, man kan forlange, er, at de pårørende bliver holdt orienteret om forhandlingernes forløb. Og nu skal en advokat hjælpe dem med at skaffe de oplysninger om, hvad der foregår, som de har krav på, siger Morten Bach.

Efter at have konfereret med sine overordnede meddelte vagthavende hos Udenrigsministeriets Borgerservice, Christian Thorning, i går over for B.T., at man ingen kommentarer har til beskyldningerne.