Køb og smid ud. Smart, mener Blockbuster om den nye måde at leje DVD på. Ressourcespild og miljøskadeligt, lyder det fra uafhængigt miljøcenter.

48 DVD. En ny måde at leje film på. Se filmen, når det passer dig, og smid DVD'en ud, når den ikke virker længere. Blockbuster tester i øjeblikket om en DVD, der selvdestruerer efter 48 timer, er noget, der falder i kundernes smag. Ressourcespild, lyder kritikken fra den miljømæssige side.

- Hver gang man smider en selvdestruerende DVD ud, så skal der altså produceres en ny. Det er det største problem, foruden det at forbrugeren også forøger den generelle affaldsbelastning, siger Rikke Bille, miljø- og sundhedsfaglig medarbejder i Informationscenter for Miljø & Sundhed.

Blockbuster har taget konceptet til sig, fordi de mener, at det ikke er alle, der har tid til at aflevere en film i butikken. Udlejningskæden har endnu ikke taget stilling til de politiske og miljømæssige spørgsmål til DVD'en.

- Men vi vil naturligvis sikre, at vi har en forsvarlig løsning, siger Søren Heilmann, administrerende direktør i Blockbuster.

/ritzau/