En svensk modelentusiast fløj sit to meter brede modelfly gennem en 3,9 km lang tunnel i Stokholm med 70 km i timen. Flyet styrede han fra en kørende bil.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det er faktisk ikke lovligt, men politiet i Stokholm er ikke rigtigt klar over, hvilken paragraf i færdselsloven, der blev overtrådt, da en ung mand i de tidlige morgentimer forleden styrede sit modelfly sikkert gennem den næsten fire kilometer lange motorvejstunnel i den svenske hovedstad.

Normalt er tunnellen mellem bydelene Essingeleden og Nacka en travl trafikåre fyldt med biler.

- Vi undgik den værste trafik ved at køre tidligt om morgenen. Derefter var det jo bare at følge efter i bilen og styre flyet på rette vej, siger

Ulovligt
- Efter hvad jeg ved, har ingen prøvet noget lignende før. Jeg blev bare nødt til at prøve det, fortæller 'piloten' til aftonbladet.se

- Det ser måske let ud på videoen, men det er det bestemt ikke. Det er ikke meget plads og man er i princippet ved at styrte hele tiden, fortæller den unge mand, som insisterer på at være anonym, da 'det her sikkert er ulovlig på en eller anden måde'.

Det har han ret i. Politiet i Stokholm har aldrig oplevet noget lignende, og er usikre på, hvilken paragraf i den svenske færdselslov, der rent faktisk er overtrådt. Men den vagthavende på poltistationen i Stokholm City siger til vg.no:

- Rent juridisk vil man kunne betegne flyvningen i tunnelen som uagtsom kørsel. Det kunne have forårsaget en ulykke, og nogen kunne være kommet til skade.

Se videoen her: