Ny forskning viser, at mange normalvægtige har så meget fedt på kroppen, at det er lige så farligt som at være tyk.

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men mange tilsyneladende slanke danskere har så meget fedt på kroppen, at de betegnes som ’tynd-fede’.

Det skriver morgenavisen 24timer.

De er lige så usunde som overvægtige og lever i konstant risiko for at få sygdomme, der normalt forbindes med overvægt.

- En del mennesker, der har en almindelig vægt, bør faktisk kaldes småfede, fordi de har for få muskler i forhold til deres fedtprocent. Det har de, fordi de spiser forkert og ikke dyrker motion, siger professor Arne Astrup, der står bag en undersøgelse af fænomenet.

Oftest ved de tynd-fede ikke, de er i farezonen for livsstilssygdomme, for ifølge badevægten, tøjstørrelsen og BMI-indexet har de intet at bekymre sig om.

På baggrund af den nye viden mener formanden for Motions- og Ernæringsrådet, Morten Grønbæk, vi bør gentænke vores syn på, hvad det vil sige at være fed.

- For man behøver ikke have store synlige deller for at have for meget fedt på kroppen og derved være i risiko for diverse livsstilssygdomme, slår han fast.

16-årige Jaqueline er en af mange danskere, der - trods deres slanke figur - i virkeligheden er det, forskere kalder tynd-fede.

- Jeg var ikke blevet tyk, men efter jeg stoppede med at spille håndbold, var det som om min krop pludselig blev meget slap. Jeg kunne stadigvæk passe mine bukser, men de sad på en helt anden måde.

Derfor træner Jaqueline nu tre gange om ugen - og det er de fedtforbrændende apparater som løbebånd og crosstræner, hun har kastet sig over.

En gang om ugen træner hun med vægte - for at opbygge ekstra muskler. Alligevel viser turen på fedtmåleren, at hun har et godt stykke vej endnu, inden hendes fedtprocent på 35 procent er omdannet til den perfekte fedtprocent på 27 procent.