I 10 måneder fik den private institution »Kanonen« udbetalt 165.000 kr. hver måned for, at en ung mand, K.D., kunne bo hjemme hos en af fondens mellemledere, P.B., i en landsby nord for Århus. Det skriver B.T.

»Kanonen«s udgifter til at passe den unge mand begrænsede sig til en enkelt lønudgift – nemlig mellemlederens. Mellemlederen P.B. var samtidig ansat i et andet projekt.

I oktober 2003 sluttede »Kanonen«s fede forretning pludseligt. Den unge mand tog nemlig en bus ind til Århus og blev sigtet for bankrøveri. Pasningsordningen ophørte omgående.

Det var et af de konkrete eksempler, som en projektchef på Fonden »Kanonen« angav, da han den 24. oktober 2003 gik til Århus Amt og fortalte, at institutionen svindlede med de mange penge, som man fik for at passe på vanskelige og ustyrlige unge.

Kommunerne blev ifølge projektchefen ført bag lyset ved, at der aldrig blev ansat det personale, som man have lovet. Og Århus Amts tilsynsførende blev narret ved, at personalet blev flyttet fra afdeling til afdeling, så der altid var masser af folk, når den tilsynsførende kom på besøg. Det skriver B.T.

I Århus Amt var man ikke særlig interesseret i at undersøge, om man blev snydt.

B.T. har søgt aktindsigt i sagen, og det afslører, at flere dokumenter, der kan være belastende for både »Kanonen« og det daværende tilsyn, er forsvundet. Manden, som behandlede anmeldelsen, er nu ansat i Århus Kommune, men på påskeferie.