Faderhusets leder Ruth Evensen modtages ikke med åbne arme på Nørrebro af præsterne, når hun rykker ind på matriklen Jagtvej 69.

Efter at lederen for Faderhusets menighed søndag under "Sejrsgudtjenesten" gjorde klart, at rydningen og overtagelsen af Ungdomshuset blot var en forsmag på de kampe - og sejre - der venter forude.

Ja, så advarer flere præster mod den nye sekt, som de kalder det, der har overtaget kamppladsen efter de unge stenkastere. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende og Fyens Stiftstidende.

Præsterne frygter nemlig, at Ruth Evensen - også kendt som "Ruttemor" - og hendes følge vil vedblive med at puste til flammerne på Nørrebro, fordi de åbenlyst blæser til kamp mod homoseksuelle, porno, aborttilhængere og muslimer.

Men endnu værre at Ruth Evensen med hendes gademissioneren og "åben-dør-politik" i det formentlig nye Faderhus på Jagtvej 69 vil have appel til unge mennesker på Nørrebro:

- Jeg bliver gal, når Faderhuset bliver kaldt en kristen menighed, for det kunne ikke være mere fjernt fra virkeligheden.

Selv om det er tydeligt, at hun aldrig vil komme overens med de unge, hvis Ungdomshus hun har jævnet med jorden, så kan det virkelig bekymre mig, at hun skal ud på gaden og missionere.

Jeg frygter, at hun vil have appel hos unge mennesker - teenagere, der endnu ikke helt ved, hvad de vil med livet, kan sagtens blive fanget af en karismatisk leder som Ruth Evensen.

Sådan en som hende kan virke enormt tiltrækkende - specielt i øjeblikket, hvor hun åbenbart rider på en bølge af succes, siger Susanne Voss Pedersen til NORDJYSKE Stiftstidende og Fyens Stiftstidende.

Hun er sognepræst i Anna Kirke, og får Ruth Evensen bosiddende i sit sogn. Den nu ryddede grund på Jagtvej 69 ligger kun et stenkast fra hendes kirke.

Leif Vestergaard, der er tidligere studenterpræst på Århus Universitet, sognepræst og formand for foreningen Folkekirke og Religionsmøde er enig:

- Det ligner et korstog, hun har gang i. Hun er i gang med at opbygge et lille imperium, hvor pengene bliver puljet sammen til menighedens aktiviteter - ligesom Tvind.

Jeg vil i høj grad opfordre folk til at holde sig fra Ruth Evensen og Faderhuset, siger han.

Niels Underbjerg, der er præst på Østerbro, har fulgt Faderhusets aktiviteter de seneste 17 år. Han mener, der skal ses med alvor på Ruth Evensens fremfærd på Nørrebro, Lolland og andre steder, hvor hun er ved at opkøbe bygninger.

- Selv om det mest fornuftige umiddelbart er at ignorere hende, så er det ikke klogt. Hun ser sig selv som Danmarks redning, men får samtidig sit brændstof fra konflikter, så jeg mener, der er behov for at tage et kirkeligt og kristent opgør med hende, siger han.

Nabopræsten Susanne Voss Pedersen er ikke i tvivl om, at Ruth Evensen vil sende præsterne på Nørrebro på hårdt arbejde, så længe hun holder til i den københavnske bydel: - Jeg er alvorligt bange for, at der påhviler kirken et kæmpestort arbejde på Nørrebro.

Tilliden herude blandt folk er brudt i forvejen på grund af den tilspidsede situation, og når Ruth Evensen flytter ind, trækker det bare fronterne endnu mere op.

En af vores opgaver bliver at samle de mennesker op, der er blevet udsat for livsødelæggende religiøsitet, uden at vi skal være den næste sutteklud, påpeger Susanne Voss Pedersen.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Faderhusets leder Ruth Evensen, men Faderhusets ofiicielle udtalelser kan læses på www.faderhuset.dk