Danmark er blevet en prinsesse færre. Samtidig med at 42-årige Alexandra lørdag eftermiddag sagde ja i den lille idyliske Øster Egede kirke til sin 29-årige Martin, frasagde hun sig prinsesse-titlen – og er nu rangeret som grevinde af Frederiksborg.

Alexandra kom til kirken i en flot, flot kjole med slør, designet af 42-årige Henrik Hviid, og som ventet på forhånd: champagnefarvet. I den en hånd havde hun 7-årige prins Nikolai, i den anden 4-årige prins Felix.

De små prinser matchede deres mor i lyse bukser, hvide skjorter og nougatfarvede jakker.

Hun virkede i godt humør, og sagde kort til de mange ved kirkedøren: - Vi kommer tilbage!

Martin Jørgensen kom som planlagt sammen med forloveren, hans mangeårige fotografven, Erik Refner.

Selve vielsen blev foretaget af dronning Margrethe og prins Henriks gode og nære ven, Peter Parkov.

Efter vielsen kom parret ud hånd i hånd ledsaget af kirkens klokkemusik. Martin Jørgensen holdt sin kone i højre hånd, og lille prins Felix i venstre, mens Alexandra havde prins Nikolai i hånden.

Stort set samtidig forsvandt Alexandras navn fra kongehusets hjemmeside!

De mange tilskuere fik også set det første kys - og det vakte naturligvis jubel. Alexandras første kommentar til pressen lød: - Det er dejligt at være gift. Og det bliver rart at få lidt fred og ro!

På spørgsmålet, om parret nu skulle have børn, lød hendes kryptiske svar: Hvem ved!

I modsætning til det store royale bryllup i 1995, hvor Alexandra sagde ja til Joachim, deltog selvfølgelig ikke kongelige fra Europas kongehuse eller statsoverhovedet i det hele taget.

Spekulationer om, hvorvidt prins Joachim og hans ny kæreste ville indfinde sig i kirken, blev hurtigt manet til jorden efterhånden som gæsterne indfandt sig.

Selvom prins Joachim og Alexandras ny mand er på meget god talefod, så ville det nok også have været lider underligt for alle parter, hvis han var mødt frem.

Men der var mange andre prominente gæster. Blandt de indbudte 90 i kirken var selvfølgelig Alexandras nære familie, far og mor Christa og Richard Manley, han med vinkende stok samt hendes søskende, der var kommet lang vejs fra.

Martin Jørgensens mor og far, Jane og Jacob Jørgensen var placeret på første række sammen med brudgommens søskende.

Blandt gæsterne så man også Alexandras nære veninde Charlotte Sparre og hendes mand Jens Willumsen, Oscar Davidsen Siesbye med frue samt søsteren Mia Davidsen Lilholt, der var ledsaget af sin mand Joakim.

Henriette Zobel, der også har været med til nogle af de små prinsers fødselsdag, var blandt de prominente sammen med kæresten Henning Daverne.

Og selvfølgelig Mark Patterson, netop fyldt 40, der i øvrigt havde fået det ærefulde hverv som toastmaster ved aftenens bryllupsfest på Jomfruens Egede.

Han havde sin smukke kone, Mie Egmont Petersen (kronprins Frederiks eks-kæreste) ved sin side.

Trine Gregorius med manden Peter Sterup, der begge er gode venner af Martin Jørgensens far. Nina Wedell Wedellsborg, Johan Wedell Wedellsborg, Marina af Rosenborg, musikeren Chris Minh Doky og kone Tanja og advokat Christian Scherfig, var også blandt gæsterne.

Efter bryllupsceremonien tog de 90 indbudte gæster fra kirken videre til nærliggende Jomfruens Egede, hvor yderligere 30 gæster ventede.