SKAT i Billund fanger socialbedragere i lufthavnen, når de vender hjem til obligatoriske møder med kommunens socialrådgivere i Danmark.

En ukendt antal danske kontanthjælpsmodtagere lever det meste af tiden i eksempelvis Pakistan, Tyrkiet og Iran. Dermed står de ikke til rådighed for det danske arbejdsmarked - og det skal de.

Nu har SKAT i Billund imidlertid fundet en effektiv metode til at komme svindlen til livs. Lufthavnen kontakter simpelthen SKAT, når de opdager mistænkelige forhold under rutine-tjek af de ankomne passagerer. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

-Vi er blevet mere opmærksomme på problemet og har i løbet af 2005 og 2006 underrettet kommuner mere end 200 gange hvert år med en konkret mistanke om denne form forsocialt bedrageri. Specielt de østjyske i nærheden af Billund Lufthavn, da det selvfølgelig er her mange af lufthavnens passagerer bor, oplyser Carl Andersen, afdelingsleder i Skattecenter Middelfart, som lufthavnen i Billund hører under, til Vejle Amts Folkeblad.

-Problemet er sandsynligvis ganske omfattende. Bare tænk på balladen i Libanon, da det vakte store forundring, at så mange danske statsborgere befandt sig i landet, umiddelbart før krigen mod Israel for alvor brød løs, uddyber Hans Jørgen Tusborg over for Vejle Amts Folkeblad, kommunens tidligere skattechef, og oplyser, at der som regel altid indkaldes til et møde med den pågældende person, når en underretning tikker ind til kommunen.

I flere tilfælde er der faldet bøder på flere hundrede-tusinde kroner som følge af lufthavnen og SKAT´s samarbejde.