Der var rasende katolikker i mange danske hjem, da næste uges tilbud fra Kvickly dumpede ind gennem brevsprækkerne i går. Kristen forening protesterer over sandaler med religiøst motiv. Kvickly nægter at stoppe salget.

Anledningen er en annonce i reklameavisen, hvor man for 39,95 kroner kan få et par damesandaler med motiver af enten Jesus eller Jomfru Maria. Hos Khaled Qazo, der er formand for Den Kristne Forening i Danmark, kimede telefonen fra morgenstunden, da de første medlemmer havde set reklamen.

»Folk har været rasende. De har ringet fra hele landet, og de føler, at der bliver gjort nar ad dem. Det svarer til at træde på et andet lands flag,« siger Khaled Qazo, der fortæller, at de fleste medlemmer af foreningen er katolikker og kommer fra Irak eller Libanon.

De glødende telefoner fik Khaled Qazo til at gå ned i den lokale Kvickly i Næstved, hvor varehuschefen besluttede at tage sandalerne af salgshylderne, mens han afventede en beslutning fra COOP Danmark, der driver Kvickly-kæden.

Men ifølge informationschefen i Coop Danmark kan sandalerne snart placeres på salgshylderne igen. Han kan ikke se noget problem i, at en del af kunderne bliver stødt.

»De kan jo bare lade være med at købe det, hvis de bliver stødt over det. Det vil være på hylderne i den næste uge, også i Næstved,« siger informationschef i COOP Danmark, Jens Juul Nielsen.

Sognepræst i Sorgenfri, Søren Hermansen, kan godt forstå, hvis nogle af hans sognebørn bliver stødt over reklamen, men han vil råde dem til at tage det som en spøg. »Når man træder på noget med sine fødder, er det et udtryk for hån, men jeg tror ikke, det skal tages så bogstaveligt,« siger Søren Hermansen.

Formanden for Den Kristne Forening i Danmark er overrasket over meldingen fra COOP Danmark om at sælge sandalerne i næste uge. Nu vil han gå til paven i Rom med reklamen.

»Jeg troede, sagen var lukket, men nu må vi tage det seriøst. Det berører mange tusinde mennesker i Danmark, og nu vil vi sende reklamen ned til paven i Rom og se, hvad han siger til det,« siger Khaled Qazo.apl