Fredag eftermiddag ved 13-tiden trak Pia Kjærsgaard blankt med en såkaldt peberspray i Holbergsgade i København. Hun hev det ulovlige våben op af sin håndtaske og skrømte uden at skyde en kvinde væk, som Dansk Folkepartis leder følte sig groft forulempet af.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Bagefter tilkaldte Pia Kjærsgaard selv politiet og afleverede sit selvforsvarsvåben, der er på størrelse med en læbestift. Hun erklærede sig omgåede skyldig i overtrædelse af våbenloven og accepterede politiets sigtelse.

Der venter hende dog ikke en voldsom straf.

»Mindre overtrædelser af våbenloven, herunder besiddelse af en peberspray, gasspray eller lignende, afgøres typisk med en bøde i tusindkroners størrelsen,« siger den centrale vagtleder, John Lorentzen, Københavns Politi.

Heller ikke på Christiansborg behøver Pia Kjærsgaard frygte alvorlige repressalier. Folketingets præsidium har ikke umiddelbart tænkt sig at gå ind i sagen.

Først hvis anklagemyndigheden beslutter at rejse tiltale mod Pia Kjærsgaard, kan Folketingets præsidium beslutte at ophæve partilederens politiske immunitet.

jla@bt.dk