Alt imens offentlighedens fokus er rettet mod det danske Melodi Grand Prix, har Brian Reinholdt og hans ven Ulf Andreasen i Brørup ved Esbjerg sat hele to grand prix-rekorder.

Deres sang »I Want To Hold You« er nemlig med i det litauske Melodi Grand Prix, som holdes 14. februar. Man har før set danskere stille op i et udenlandsk grand prix - det har både Otto Brandenburg og Gitte Hænning prøvet for henholdsvis Sverige og Tyskland.

Men det er første gang med en dansk melodi. Samtidig er det første gang nogensinde, den samme producer så at sige stiller op for to forskellige lande i samme Eurovisions Grand Prix. Odenseanske Erik Høyrup har nemlig produceret både »I Want To Hold You« og Tine Bjerggaards »Helt derinde«. Den tre år gamle »I Want To Hold You« er endt i det baltiske land ad snørklede omveje.

For otte år siden havde jamaicansk-amerikanske King Lion et stort dansk klubhit med »I Love The Melody«. Den var skrevet af Brian og en ven.

»I '93 skrev jeg en sang »I Love The Melody«. Der var ikke nogen pladeselskaber, der ville udgive den. Min daværende makker fik den udgivet senere med King Lion, men »glemte« at skrive mit navn på som komponist. Jeg kørte en retssag og vandt den efter en lang, sej kamp,« fortæller Brian. På den måde lærte han King Lion, som bor i Danmark, at kende. På en festival i Litauen mødte King Lion den litauske sangerinde Jolanta. Formentlig inspireret af samarbejdet mellem Tanel Padar og Dave Benton, der første Estland til sejr, blev King Lion og Jolanta sat sammen.

King Lion tænkte på Brians sang, som i mellemtiden var blevet produceret og peppet op af odenseanske Erik Høyrup.

»Ulf og jeg har tilbudt ham en andel af Koda- og Gramex-rettighederne. Det har han sagt ja til. Nu håber vi jo bare, at den går videre med Jolanta og King Lion til finalen i Estland.

Det kunne blive vældig skægt at komme derover en tur,« siger Brian Reinholdt. Brian er netop stoppet i sit faste job i IT-firmaet AS Scannet i Kolding for at leve af at spille til fester.