De danske fodboldspillere markerede sig på godt og ondt søndag i den italienske Serie A. Baris Michael Madsen scorede det første danske mål i sæsonen, og Veronas Martin Laursen blev udvist i 2-2 derbyet mod Vicenza.

Med en 2-1-sejr i Rom over Reggina overtog Roma førstepladsen fra Atalanta. Senere søndag aften har Udinese dog muligheden for at overhale romerne. Det kræver sejr i Parma.

Kampen mellem Vicenza og Verona eksploderede efter 0-0 ved pausen i de sidste 45 minutter.

Syv minutter efter sidebyttet gjorde Pasquale Luiso det til 1-0 til hjemmeholdet. To minutter efter var der udlignet ved Emiliano Bonazzoli. Midtvejs i halvlegen gjorde Alessandro Dal Canto det til 2-1, inden Mauro Camoranesi med otte minutter igen skaffede Verona ét point i det norditalienske derby, hvor den danske landsholdsforsvarer Martin Laursen i overtiden måtte forlade banen efter sit andet gule kort. Dem var der otte af i alt i den ophedede atmosfære.

Thomas Helveg fortsætter tilsyneladende med at rykke længere og længere ud i periferien af AC Milans trup. Efter en optræden i en betydningsløs Champions League-kamp mod Leeds onsdag, da reserverne fik chancen, var den danske landsholdsspiller atter udenfor, da AC Milan søndag i Serie A på udebane slog Bari 3-1.

Danske Michael Madsen scorede det første rødhvide mål i Serie A-sæsonen. Den tidligere AB'er, der blev skiftet ind 11 minutter efter pausen, opfangede i det 71. minut en milanesisk returbold og udlignede til 1-1. Med sit femte og sjette sæsonmål sikrede den ukrainske forward Andrej Sjevtjenko imidlertid AC Milan de tre point.

Roma - uden den skadede topscorer Gabriel Batistuta - havde svært ved for alvor at finde på plads hjemme mod Reggina. Francesco Totti bragte dog romerne planmæssigt foran 1-0 på straffespark begået mod Cafu efter godt en halv time.

Men havde de 55.000 tilskuere på det olympiske stadion nu forventet ensretning blev de skuffet. Ti minutter efter pausen udlignede den albanske angriber Erjon Bogdani. Tyve minutter før tid scorede Batistutas afløser Vincenzo Montella til slutresultatet 2-1.

Atalanta fortsætter med at imponere i Serie A. Lørdag slog oprykkerne hjemme Brescia med 2-0 og tilbageerobrede dermed førstepladsen i den bedste italienske fodboldrække fra Udinese.

Massimo Donati på straffespark efter 17 minutter og Nicola Ventola i sidste minut sikrede de tre point.

Den sårede "gamle dame" - Juventus, der forleden blev sendt ud af europæisk fodbold med nederlaget til græske Panathinaikos og René Henriksen, fik lidt at glæde sig over, da kroaten Igor Tudor kom foran Laziokeeperen og bragte Juventus foran 1-0 på hovedstød efter 22 minutter af hjemmekampen mod Lazio sent lørdag aften.

De regerende mestre fik udlignet syv minutter senere til slutresultatet ved Marcelo Salas. Chileneren sparkede på mål fem meter udenfor straffesparkfeltet, og Juventus' hollandske målmand, Edwin van der Sar, gik helt forkert af bolden. /ritzau/