KØB PLUS!

Nybegyndere med stor succes

Tre af sæsonens rookie-quarterbacks i NFL er klar til slutspillet med deres hold

Andrew Luck, Robert Griffin III og Russell Wilson. Tre rookie-quarterbacker i verdensklasse, der alle har ført deres hold frem til slutspillet i NFL.

Andrew Luck og Robert Griffin III (RGIII) var hypet allerede inden sæsonen, da de blev valgt som nr. 1 og 2 i draften i april, men spørgsmålet var, om de kunne stå for presset og levere på lige så højt niveau i NFL, som de havde gjort i college.

Russell Wilson blev først valgt som nr. 75 og ikke regnet for det helt store - især på grund af sin relativt beskedne højde på 180 cm (gennemsnitshøjden for quarterbacker er 190 cm).

Lillejuleaften sikrede alle tre unge quarterbacker, at sæsonen fortsætter i det nye år, da Indianapolis Colts, Washington Redskins og Seattle Seahawks alle kvalificerede sig til slutspillet med en uge tilbage af grundspillet.

Andrew Luck kunne ud over slutspilspladsen glæde sig over, at han satte ny rekord for antal kastede yards af en rookie, da han overhalede Cam Newtons blot et år gamle rekord. Lucks rekord lyder nu på 4.183 yards mod Newtons 4.051, og den kan han udbygge i næste uge, hvor Colts møder divisionsrivalen Houston Texans på hjemmebane.

RGIII blev i november den yngste spiller i NFL til at opnå en perfekt passer rating, mens Russell Wilson med sine 25 kastede touchdowns blot mangler ét for at tangere Peyton Mannings rekord for flest kastede touchdowns i en rookie-sæson.

Læs også: