*KØB PLUS!

CAMtastisk aften for Panthers i Philadelphia

En, på papiret, ikke så prominent Monday Night kamp udviklede sig til en super kamp hvor sidste års "rookie of the year" viste sin klasse.

Denne uges Monday Night kamp stod imellem de to, statistisk set, ringeste hold i NFC, Carolina Panthers og Philadelphia Eagles. Eagles har hjemmebanen, men er uden deres quarterback, Michael Vick som stadig er ude med en hjernerystelse, men begge hold har brug for en sejr i en sæson der har været skuffende.

Kampen starter godt med scoringer på de to første drives. Eagles startede med bolden og backup quarterback, Nick Foles og Bryce Brown fik dreves Philadelphia indtil incomplete passes og en enkelt fumble fra Foles giver dem en 4-14 på Carolinas 18 yard linje. Derfra kunne Eagles kicker, Alex Henery uden problemer bringe hans hold foran 3-0. Henery er i øvrigt i gang med en fantastisk sæson hvor han inden aftenens kamp havde ramt på 17 ud af 18 field goals i sæsonen.

Efter scoringen blev det sidste års rookie of the year, Cam Newtons tur til at lede Panthers angreb. På deres første possesion er han effektiv og scorer kampens første touchdown på 9 spil, hvor at det scorende spil var et 24 yards kast til Gary Barnidge. 7-3 Panthers.

Efter scoringen havde Panthers momentum og virkede som om at de var overalt på banen. Det gjorde de bemærket, først og fremmest ved at sende Nick Foles og resten af Eagles’ angreb ud efter blot tre forsøg for minus to yards og derfor må de punte fra egen 14-yard linje. Et punt så dybt på banen betyder som regel god field position for modstanderholdet, og det var lige præcis hvad Carolina fik. Cam Newton får lov at starte på egen 45-yard linje og skal kun bruge to spil før han sender Brandon LaFell ned af   banen til et 43-yards touchdown og en stilling på 14-3. Cam Newton ligner den Newton som hele NFL blev forelsket i sidste år.

På trods af at det så ud som om at Panthers havde helt styr på denne kamp, så havde Eagles ikke tænkt sig at ligge sig ned. En dum Unnecessary Roughness straf fra Carolina og en storspillende Bryce Brown sikrede at Eagles hurtigt kom i scoringsposition igen. Desværre kunne de endnu ikke få fuld valuta for pengene og må, efter 41 sekunder af andet quarter endnu engang ty til Henery, som fra 41 yards endnu engang er sikker. 14-6 Panthers.

Panthers formår ikke at score på deres tredje possesion i streg og punter derfor bolden tilbage til Eagles. Endnu engang gjorde runningback Bryce Brown opmærksom på sig selv da han på en 2-7 på egen 35-yard linje bryder fri i et fantastisk løb langs højre side og scorer et 65 yards touchdown og bringer Eagles på 12-14. Andy Reid ønsker at give publikum, som i sæsonen har været alt andet end tilfreds med hvad de har set på banen, noget at klappe af og beslutter sig for at gå efter udligningen ved hjælp af en 2-point conversion. Den bliver dog brændt og stillingen forbliver 14-12 til Panthers.

På nuværende tidspunkt i kampen virker det som om at Eagles har fået justeret i forhold til Panthers og nu er de pludseligt ovenpå. Eagles får scoret endnu et field goal ved Henery og det bliver den sidste scoring i halvlegen som dermed ender med en Eagles føring på 15-14.

I anden halvleg fik Carolina lov til at starte med bolden og endnu engang viser Cam Newton klasse ved at føre holdet fra egen 5-yards linje til et touchdown han endda selv løber ind for enkelt yard til stillingen 21-15.

Den næste scoring skulle falde til Eagles efter en 51 yards defensiv pass intereference, hvorefter Eagles helt store spiller, Bryce Brown kan løbe bolden ind til en 22-21 Eagles føring.

Eagles havde momentum nu og på 3-11 på efterfølgende drive får de sacket Newton for hele 17 yards så Panthers må punte på en 4-28. På første spil af drivet fumbler Philadelphia bolden og den må endnu engang skifte hænder, og Newton må tilbage på banen. Dette drive giver Panthers et field goal og endnu en skiftende føring – 24-22 Panthers.

Eagles får ikke noget ud af deres efterfølgende possesion, hvorimod Cam Newton endnu engang er effektiv da Panthers får bolden tilbage.   Her kan han nemlig efter otte spil løbe sit andet touchdown for kampen ind – fjerde fra ham total. Panthers kan dermed komme foran med ni og på den måde være to scoringer foran, men deres kicker, Graham Gano brænder ekstra-pointet og de er derfor kun foran med otteo, 30-22.

Om Gano havde gjort noget specielt ved bolden for at gøre op for det brændte ekstra point, eller ej, så fumbler Eagles endnu engang bolden og den bliver recovered af Panthers med 4.29 tilbage af kampen.

Panthers formår at hele bolden resten af kampen og vinder dermed ”bundopgøret” imod Eagles. Kampen var utrolig underholdende med masser af skiftende føringer og ganske fint spil fra begge mandskaber. To spillere fortjener særligt meget ros for kampen, den første er Bryce Brown, som godt nok tabte to fumbles i kampen, men udover det løb 178 yards for to touchdowns. Men der er ingen tvivl om at kampens spiller hedder Cam Newton med 306 kasteyards på 18 kast ud af 28 for to touchdowns og 52 løbe yards og yderligere to touchdowns. Cam Newton var tilbage i den form vi så ham i sidste år.