Denver Broncos viste ikke meget gæstfrihed, da San Diego Chargers kom på besøg i den sidste divisional playoff kamp. I stedet blev det næsten en opvisning af hjemmeholdet.

Der var lagt i kakkelovnen til en spændende kamp mellem to divisionsrivaler, men det viste sig hurtigt, at der var en vis klasseforskel mellem de to hold. Broncos og Peyton Manning satte sig hurtigt på kampen og lige fra de første minutter var det opad bakke for Chargers med Philip Rivers i spidsen.

Især i første halvleg var det nærmest en ydmygelse af Chargers eller så sprudlende offensiv. Rivers fik ingen arbejdsro fra hverken de larmende fans eller sine offensive linjemænd, som svigtede ham gevaldigt. Broncos derimod kunne sagtens tromle ned ad banen og det var lige hvad de gjorde. Manning fandt, hvem andre end, Demaryius Thomas i endzone og så førte Broncos 7-0. Man udbyggede føringen med et touchdown yderligere, da Wes Welker greb bolden i endzone og derfor var pausestillingen 14-0 til hjemmeholdet.

Først i fjerde quarter kom der nerve i kampen, da rookie-receiveren, Keenan Allen, afsluttede et flot drive og reducerede til 7-17. Broncos-offensiven virkede dog fuldstændig uimponerede og dræbte nærmest spændingen ved at gå op og score et touchdown til. Herfra virkede det helt umuligt for Chargers, at skulle komme tilbage i kampen, men Rivers havde pludseligt fundet kemi med Allen, som greb sit andet touchdown.

For at kunne realisere et comeback forsøgte Chargers sig med et onside kick. Det var en god beslutning for Chargers kom i besiddelse af bolden og dermed levede kampen for alvor. Efter endnu et par flotte spil af Rivers og Allen, fik kickeren Nick Novak reduceret på et field goal, så kun et touchdown skilte de to hold ad med tre og et halvt minut igen. Manning sørgede dog for at Chargers ikke fik chancen for at score endnu en gang. I stedet løb tiden ud og Broncos kunne løfte armene med en 24-17 sejr.

Dermed skal Broncos møde New England Patriots i næste uges AFC-finale på hjemmebanen i Denver i hvad der kan ligne en legendarisk duel mellem Tom Brady og Peyton Manning. For Chargers vedkommende er sæsonen slut og der er ikke noget football til før efter sommer.