Bowman smadrede Falcons-comeback

Hvad der for alle lignede en fremragende comeback sejr for Falcons og Matty Ice, endte med at blive spoleret af linebacker Navarro Bowman.

Kampen startede rigtig stille ud med en første halveg, der ikke var nær så begivenhedsrig som den anden. 49ers bragte sig foran ved et field goal af Phil Dawson, men mistede inden længe føringen igen, da Falcons’ Drew Davis greb en bold og tog den 59 yards ned ad banen, og satte Steven Jackson op, til at kunne løbe bolden 2 yards ind i endzone til kampens første touchdown. Falcons fik inden halvegens slutning ligeledes et field goal, og gik til pause med føringen 10-3.

Anden halveg skulle vise sig at være lidt sjovere. På første drive førte Colin Kaepernick holdet 83 yards frem, og kronede det med et udlignende touchdown kast, til hans favorit receiver, Anquan Boldin. Senere i 3. quarter ramte Phil Dawson på endnu et field goal, der blev hans 26’ende i træk i år.

I 4. quarter var der fart over feltet, i det at Colin Kaepernick tog kampen i sine hænder og løb et touchdown ind på egen hånd, og gav dermed sit hold en komfortabel 10-points føring, på 10-20. Veteran receiveren Roddy White fra Falcons, der i øvrigt havde en stor aften, svarede igen på dette kort tid efter, da han greb et 39 yard langt kast ned i endzone, fra Matt Ryan, og bragte Falcons op på 17-20.

49ers lod sig ikke ryste af dette, og fortsatte blot i deres fremragende tempo, og kom uden problemer ned ad banen, så Frank Gore kunne løbe bolden ind til det touchdown, der igen ville give 49ers den komfortable 10-points føring på 17-27. Det stoppede dog ikke her, da Matt Ryan på fornem vis fandt sine receivere, og hurtigt ramte en helt fri Tony Gonzalez i endzone, og kom op på 24-27.

På det efterfølgende kickoff, sparkede Falcons et onside kick, som blev grebet af Falcons’ Jason Snelling. Matty Ice havde derfra 2 minutter til at skabe hvad han kunne, fra 49’ers' 30-yard linje. Hvad der lignede venstrehåndsarbejde for Matt Ryan, blev pludselig til en katastrofe, da Harry Douglas ikke kunne holde fast på en bold, som i stedet blev interceptet af Navarro Bowman, der returnerede den 89 yards til et touchdown og stillingen 24-34. Med 1:04 tilbage af kampen kunne Falcons ikke nå at få de nødvendige 10 point, og kampen sluttede således 24-34 til 49ers.

Dette er nu anden gang, at Bowman tager sejren fra Falcons. Sidste år, i NFC Championship-kampen, var Bowman også den spiller der stoppede Falcons, på den 4. down der ville have kunnet give dem sejren.