Chili napper

Cairn

Adfærdsbehandler: Problemer med cairn terrier

Hej Vi med Hund

Jeg har et stort problem med min etårs cairn terrier-tæve, Chili. Når man sætter sig ned til hende og vil kæle hende, snapper hun i ens fingre! Det er virkelig irriterende, og jeg har prøvet alt: skældt hende ud, skubbet hende væk, talt beroligende til hende og ignoreret hende, men ingen af delene virker! Jeg vil tro, at det er i leg, men man taber helt lysten til at snakke med hende, og jeg er ved at blive desperat. Og nu er mit spørgsmål så: HVAD SKAL JEG GØRE? På forhånd tak.

Hilsner Andrea

ADFÆRDSBEHANDLEREN

Hej Andrea

Jeg får lyst at spørge, om det tidligere har været tilladt at snappe, og derfor er en del af legen og hilseritualet? Men blot nu er blevet irriterende, fordi hun er større og måske bider hårdere?

Men hvorom alting er, så handler det om, at hun IKKE får noget opmærksomhed ved at gøre det. Så når du sætter dig ned for at kæle med hende, og hun begynder at snappe i dine fingre, så rejser du dig og går. Uden at sige noget, skælde ud eller andet, du forsvinder blot rent fysisk. Så prøver du igen at sætte dig ned til hende efter kort tid; hvis det samme sker, rejser du dig igen.

Dette fortsætter du med, så længe du orker, og brug den tid, der skal til, for at hun lærer, at napperi ikke giver opmærksomhed.

Det kan samtidig være en fordel at sørge for, at hun er optimalt stimuleret. En cairn terrier har jo brug for at bruge sin næse og at kunne grave. Har hun mulighed for det dagligt, og bliver hun den vej rundt stimuleret, som hun skal, så hun ikke også har en stor portion overskudsenergi, som kommer til udtryk på en uhensigtsmæssig måde.

Jeg håber, dit problem løses med god næsestimulering og ingen kontakt, når hun opfører sig uønsket.

Bedste hundehilsener Merethe Børgart

Læs flere spørgsmål og svar i Vi med Hund nr. 12/2011, som kan købes i webshoppen.

Del